2 Ağustos 2011 Salı

Mickey Mouse


Yeğenimin 3. yaşı için kardeşim ilk başta Nemo'lu bir pasta istemişti ama son hafta kararını Mickey Mouse ile değiştirince bu seneki doğumgünü pastasının modeli belirlenmiş oldu.

Davetli sayısı fazla olunca iki katlı bir pastada karar kıldık. İnternette biraz araştırma yapınca ise katlardan birinin kırmızı üstü beyaz puantiyeli olması kaçınılmaz oldu.



Mickey'nin şeklini vermeye gelince de çocuklara almış olduğum Mickey'yi kullandım, ona baka baka yaptığım modeli oldukça iyi oldu. Tek sorun ise şeker hamurundan yapmış olduğum Mickey ağır olduğu için koyduğum yerde pastayı hafifçe içe doğru çökertti.






Pastanın içinde ise çocukların daha çok sevecekleri gofretli çikolata topları ve beyaz çikolata ve frambuazlı toplar kullandım. Bitter çikolatadan yapmış olduğum krema içinde bu çikolata parçaları oldukça lezzetli oldu.

Pandispanyayı ise vanilya ve karamel şurupları ile lezzetlendirdiğim sütlü nestcafe ile ıslattım. Bu karışım herkes tarafından beğenildi. Sanırım bundan sonra bu karışımı sıkça kullanacağım.

1 yorum: