17 Haziran 2011 Cuma

Menekşeler



Uzun zamandır menekşelerle süslü bir pasta yapmak istiyordum... internette gezinirken görmüş çok beğenmiştim. Mezun olduğum okulun da çiçeği menekşe olunca benim için çok anlamlıydı. En sonunda nasip eşimin doğumgününeymiş.

Eşim sade çikolatalı pasta çok sevmediği için içine çilekler koydum. Pastayı düzgün yapmak meyvalar yüzünden pek kolay olmasa da sonunda başardım.

Üzerindeki menekşelerin ise parlak olması için çok uğraştım, doğal olması için morun iki tonunu aynı anda kullandım.


Menekşelerin üzerindeki sarı topları ise kızım yaptı. Birlikte birşeyler yapmak ikimize de çok iyi geliyor.


Papatyalar



Kalp ve çiçekler büyükmekte olan kızımın 2010'daki sürpriziydi. Anneannesi ve dedesi ile yazlıkta olan kızıma babası, kardeşi ve pastası ile birlikte baskın yaptık.... Yüzündeki mutluluğu görmek lazımdı.

Bu pastada ilk defa fırça ve gıda boyası ile şeker hamuru üzerine boyama yaptım. Kuruması zaman alsa da sonuç güzel oldu.

Kedicik



Pembe ve beyaz kardeşimin eşinin en çok sevdiği renkler olunca haliyle kızları için yapmış olduğum pastanın da ana renkleri bunlar oldu. Kedicikler ve çiçeklerle süslediğim pastanın maalesef kesilmeden önce hiç resmini çekmemişim....

Nemo 2


Blog fikri oluştuktan sonra eski resimlerin arasından yapmış olduğum diğer pastaları aramaya başladım, işte bir diğer nemo pastası. Sanırım bizim çocukların en sevdiği karakter nemo :)

Pastanın üzerinde bu sefer büyük bir nemo ve babasının figürü var. Maalesef resmi bu amaçla çekmediğim için pasta düzgün çıkmamış, bir de pasta doğumgünü kutladığımız restoranın yanlış ısıdaki dolabında beklediği için biraz yumuşamış ve parlamıştı.....

11 Haziran 2011 Cumartesi

Nemo


Yarın oğlum 2. yaşına giriyor, onun için çok sevdiği karakterler ile bir pasta yapmaya karar verdim.

Pastanın içinde karamel ve vanilya şurubu ile ıslattığım kekler ve az krema ile karıştırdığım bitter çikolata kullandım. Alt katında portakal aromalı gofretli çikolatalar, üst katında ise frambuaz aromalı beyaz çikolata topları kullandım.

Pastanın içini daha öncede yaptığım için sonuçtan oldukça eminim, şu ana kadar deneyen herkes çok beğendi, umarım yarın da beğenilir.



Pastanın üstünü ise şeker hamuru ile kapladım ve resifleri andıran süsler yaptım. Süsleri belirlerken internette görmüş olduğum resimlerden faydalandım. Karakterler için ise Amerika'dan getirtmiş olduğum figürleri kullandım.